آیا گفتن عبارت «انّا للحسین و انّا الیه راجعون» کفر محسوب می‌شود؟
پرسش
آیا گفتن عبارت «انّا للحسین و انّا الی الحسین راجعون» کفر محسوب می‌شود؟
پاسخ اجمالی
اگر مراد گوینده، غلو و ادعای الوهیت برای امام حسین(ع) باشد، این کلمات کفرآمیز خواهد بود و در هر حال باید از به زبان آوردن چنین کلماتی خودداری کرد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
گفتن این کلمات صحیح نیست.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
گفتن مطالب مذکور حرام است و چنانچه از روی علم و آگاهی باشد موجب کفر است.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
لازم است از گفتن چنین کلماتی که زمینه تفکرات غلو آمیز می‌شود، پرهیز شود.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: صافی گلپایگانی، نوری همدانی، (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.