به فتوای کدام یک از مراجع تقلید سیگار کشیدن روزه را باطل نمی کند؟
پرسش
کدام یک از مراجع گفته اند که روزه دار می تواند سیگار بکشد و سیگار کشیدن روزه را باطل نمی کند؟
پاسخ اجمالی

همه مراجع تقلید می گویند: احتیاط واجب آن است که روزه دار دود سیگار و تنباکو و مانند اینها را هم به حلق نرساند. [1] و چون هیچ یک از مراجع تقلید فتوای به جواز استعمال سیگار برای شخص روزه دار نداده اند، بنابراین، لازم است که شخص روزه دار از اذان صبح تا اذان مغرب از استعمال هر نوع از دخانیات خود داری نماید. بدیهی است با استعمال سیگار روزه اش باطل و علاوه بر قضای روزه، کفاره [2] نیز بر او واجب می شود. [3]

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1 ، ص 903.

[2] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 928 ، مسأله 1660، کسى که کفّاره روزه رمضان بر او واجب است، باید (یک بنده آزاد کند یا) به دستورى که در مسأله بعد گفته مى‏شود دو ماه روزه بگیرد، یا شصت فقیر را سیر کند یا به هر کدام یک مُد که تقریباً ده سیر است طعام یعنى گندم یا جو و مانند اینها بدهد و چنانچه اینها برایش ممکن نباشد، هر چند مد که مى‏تواند به فقرا طعام بدهد و اگر نتواند طعام بدهد باید استغفار کند، اگر چه مثلًا یک مرتبه بگوید «استغفر اللَّه» و احتیاط واجب در فرض اخیر آن است که هر وقت بتواند، کفاره را بدهد.

[3] برگرفته از سؤال 3032 (سایت: 3278)، نمایه: روزه فرد سیگاری.