دستی که با کرم چرب شده، اگر با ادرار نجس شود، آیا با آب خالی پاک می‌‌شود؟
پرسش
1. دستی که با کرم چرب شده و با ادرار نجس شود، آیا فقط با آب خالی پاک می‌‌شود؟ یا لازم است چربی دست را بر طرف کنیم؟ 2. اگر با آن دست که خیس و چرب است کلید برق را خاموش کنیم، آیا کلید برق هم نجس می‌‌شود؟ 3. آیا دیگران که بعداً با دست خیس برق را خاموش می‌‌کنند هم دستشان نجس می‌‌شود؟ 4. کلید برق چگونه پاک می‌‌شود؟
پاسخ اجمالی
اگر دست یا عضوى دیگر با کرم یا چیز پاکی چرب شود و بعد نجس گردد، همان شستن با آب، آن‌را پاک مى‌‌کند و احتیاج به رفع چربى نیست. مگر این‌که آنچه با آن نجس شده است مثل ادرار یا آب گرمِ نجس باشد که در باطن چربى نفوذ کند، در این صورت بعید نیست که از بین بردن چربى لازم باشد. البته اگر کِرم جذب بدن شده و مختصری از آن بر روی پوست باقی‌مانده باشد و بدن نجس گردد، به صرف شستن با آب، پاک می‌شود.
همچنین اگر بدن و سایر اشیا، به چیز نجسی چرب شود، تا چربى رفع نشود، پاک نمى‌‌شود.[1]
برای دریافت پاسخ قسمت دوم و سوم سؤال می‌‌توانید به نمایه 1769 (انتقال نجاست از شیء متنجس) و قسمت چهارم به نمایه 1073 (پاک نمودن چیز نجس) در همین سایت مراجعه نمایید.

[1]. ر. ک: نراقى، ملا احمد، رسائل و مسائل، ج‌1، بخش ‌1، ص 23، کنگره نراقیین ملا مهدى و ملا احمد، ایران، چاپ اول، 1422‍ق.