ملاک حرمت نگاه به عکس زن غیر مسلمان یا غیرشیعه، لذت و مفسده است یا خوف مفسده؟
پرسش
ملاک حرمت نگاه به عکس زن غیر مسلمان یا غیرشیعه، لذت و مفسده است یا خوف مفسده؟
پاسخ اجمالی
نگاه به عکس بی‌حجاب زن غیر مسلمان، اگر از روی لذت جنسی بوده یا موجب انحراف و فساد شود، حرام است. و   برخی از فقها[1]ترس از افتادن به گناه و فساد را نیز موجب حرمت نگاه به این تصاویر می‌دانند. ولی در هر صورت، دیدن تصاویر نیمه برهنه‌ی آنها جایز نیست.
البته این نکته قابل توجه است؛ وقتی در صدد بیان حکم نگاه به زن مسلمان هستیم، فرقی بین فرقه های اسلامی مانند شیعه و سنی نیست و همه زنان مسلمان در این موضوع مشترکند.[2]
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[3]
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
چنانچه به قصد لذت و شهوت باشد در هر حال حرام است اما چنانچه به قصد لذت و شهوت نباشد و موجب فساد و انحراف نشود، و عکس ها برهنه یا نیمه عریان نباشد، جایز است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه خوف مفسده (ریبه) نیز باشد نگاه اشکال دارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه نگاه به قصد لذت بردن باشد یا معرضیت برای فساد اخلاق باشد جائز نیست.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
ملاک حرمت نگاه به زن مسلمان، احترام است حتی اگر لذت نبرد اما در مورد زن غیر مسلمان، ملاک، خوف مفسده است و مذهب زن مسلمان تأثیری در مسأله ندارد.  لینک به سایت استفتائات

[1]. آیات عظام: نوری همدانی، هادوی تهرانی.
[2]. جهت آگاهی بیشتر در این زمینه می‌توانید به نمایه‌ 1486 (دیدن عکس بدون پوشش زن نامحرم) در همین سایت مراجعه نمایید.
[3]. استفتا از دفاتر آیات عظام: مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.