آیا بین دو سجده نماز، باید کاملا نشست؟
پرسش
آیا نشستن بین دو سجده واجب است، یا به اندازه‌ای که سر از مهر برداریم کافی است؟ آیا ترک آن موجب بطلان نماز می‌شود؟
پاسخ اجمالی
نشستن بین دو سجده در نماز –واجب یا مستحب- واجب است؛ یعنى بعد از تمام شدن ذکر سجده اول، باید نشست تا بدن آرام گیرد و دوباره به سجده رفت؛ پس اگر این کار عمدا ترک شود، نماز باطل است، ولی ترک سهوی آن، نماز را باطل نمی‌کند.[1]
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
نشستن بین دو سجده واجب مى‌باشد؛ یعنى بعد از تمام شدن ذکر سجده اول باید بنشینید تا بدن آرام گیرد و دوباره به سجده رود و اگر سهواً ترک شود، مانعى ندارد ولى اگر عمدى باشد، نماز باطل مى‌باشد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
بله واجب است و ترک عمدی آن موجب بطلان نماز می شود.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
نشستن بین دو سجده لازم است و ترک عمدی موجب بطلان نماز است و ترک سهوی موجب سجده سهو است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
نمازگزار باید بعد از تمام شدن ذکر سجده اول بنشیند و پس از آنکه بدن او آرام گرفت، به سجده دوم برود و ترک عمدی موجب بطلان نماز است.

[1]. ر. ک: امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج 1، ص 573، م 1056، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق؛ بهجت، محمد تقى، استفتائات، ج ‌2، ص 165، س 2088، دفتر حضرت آیة الله بهجت، قم، اول، 1428 ه‍ ق.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.