دو نفر که قصد ازدواج دارند می توانند بدون اطلاع خانواده دختر عقد کنند؟
پرسش
در مورد صیغه سوال دارم پسر و دختری با هم دوست هستند البته از همان اول به قصد ازدواج، با هم بودند. همه افراد خانواده پسر از این ماجرا خبر دارند ولی خانواده دختر نمی دانند ولی آنها الان موقعیت ازدواج ندارند، می خواستم بگم این دو نفر می توانند خود را صیغه کرده که مرتکب گناه نشوند و اینکه می خواستم بگم که این صیغه را فقط خود این دو نفر بدانند و کسی از آن مطلع نشود ؟ لطفاً راهنمایی بفرمائید.
پاسخ اجمالی

چه خوب است برای داشتن زندگی سعادتمندانه در آینده هرچه زودتر و با توکل بر خداوند ازدواج رسمی و قانونی داشته باشید و موقعیت آن را فراهم کنید. مسلماً یکی از نیازهایی که زن و مرد به همدیگر دارند ، نیاز جنسی است. اما برآورده شدن این نیاز باید در چهارچوب قوانین و دستورات اسلام باشد تا به گوهر پاکی و عفت طرفین هیچ گونه خدشه ای وارد نشود.

اسلام برای بر آورده شدن نیازهای زن و مرد، چهارچوب ازدواج (دائم و موقت) را معین کرده است و هر گونه ارتباط جنسی اعم از صحبت های عاشقانه، لمس و نوازش و ... باید بعد از عقد ازدواج باشد. و حتی دختر و پسری که با هم نامزد هستند و قرار است که در آینده ی نزدیک با هم ازدواج کنند قبل از ازدواج نمی توانند از یکدیگر استفاده و لذت جنسی ببرند حتی اگر در حد گفت و شنودهای عاشقانه و دست دادن باشد.

ازدواج موقت یکی از راه حل ها است ولی شرایطی دارد که باید رعایت شود یکی از شرایط آن اجازه پدر دختر است (سایر شرایط آن در رساله های عملیه آمده است).[1]

اکثر مراجع فعلی، عقد نکاح (موقت یا دائم) با دختر باکره را مشروط به اجازه پدر و در صورت فقدان پدر، جد پدری می‏دانند[2].

نک: نمایه های:

1. اسلام و ارتباط سالم بین پسر و دختر، 1044 (سایت: 1110) .

2. شرط اجازه پدر در صیغه محرمیت، 3038 (سایت: 3285) .

[1]   توضیح المسائل مراجع، ج 2، از ص 449 تا 460؛ تحریر الوسیله، ج 2، ص 701 تا 707 و نیز از ص 734 تا 736.

[2]  ظهور این عبارات در آن است که این هم شرط تکلیفی است و هم شرط وضعی یعنی هم عقد دختر باکره بدون اذن پدر حرام و هم باطل است.