کد سایت fa35885 کد بایگانی 43480 نمایه نماز در جانمازی که شک در تهیه آن از مال حلال است
طبقه بندی موضوعی مکان
خلاصه پرسش
اگر جانمازی به کسی هدیه دهیم که شک داریم از پول حلال است، آیا نماز آن شخص باطل است؟
پرسش
سلام من چند سال پیش یک جانماز به کسی هدیه دادم، حالا شک دارم که آن را با پول حلال خریدم یا حرام؟ آیا اگر با پول حرام باشد، نماز آن شخص باطل است؟ آیا باید به او گفت؟
پاسخ اجمالی
در فرض سؤال نماز او در این جانماز صحیح است و گفتن هم لازم نیست.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال باطل نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
محکوم به حلیت است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
اگر جاهل بوده نمازهای او صحیح است و اگر یقین دارید که از مال حرام بوده باید به او خبر دهید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورتی که درآمدهای حلالی هم داشته‌اید، و نمی‌دانید آن جانماز از اموال حرام بوده یا حلال، تصرف در آن برای او اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
اگر جاهل بوده نماز های او صحیح است و اگر یقین دارید که از مال حرام بوده باید به او خبر دهید.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
نماز او در این جانماز صحیح است و گفتن هم لازم نیست.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، نوری همدانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.