بکاربردن انگور در تهیه کیک حکمش چیست؟
پرسش
بکاربردن انگور در تهیه کیک حکمش چیست؟
پاسخ اجمالی
بکار بردن انگور پس از پختن کیک، اشکالی ندارد. اما چنانچه استفاده از انگور در کیک قبل از پخت آن باشد، حکم آن به شرح زیر است:
با توجه به این‌که کیک برای آماده و پخته شدن باید در مَعرض حرارت قرار گیرد، اگر انگور مورد استفاده در آن، حالت جوشش پیدا کند، خوردن آن حرام است ولی نجس نیست، مگر آن‌که معلوم شود مست‌ کننده است. اما برخی از فقها[1] معتقدند همین که انگور به جوش آمد بنابر احتیاط واجب، نجس می‌شود.[2]

[1]. آیات عظام اراکی و شبیری زنجانی.
[2]. امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمد حسین، ج ‌1، ص 81‌، م 113، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق.