علم حجاب اکبر است یعنی چه؟
پرسش
علم حجاب اکبر است یعنی چه؟
پاسخ اجمالی
مقصود از این‌که علم حجاب اکبر است، به نظر می‌رسد همان چیزی است که در برخی روایات و سخنان اهل عرفان از آن به حجاب نورانی تعبیر شده است. مقصود از حجاب نورانی عبارت است از هر مرحله از مراحل سیر و سلوک روحانی که توقف سالک در آن، مانع از صعود به مراحل بالا باشد؛[1] در واقع هر نوع توجه استقلالی به عوامل رشد و تکامل معنوی، حجاب نورانی نامیده می‌شود. برای اطلاع بیشتر از واژه حجاب نورانی پاسخ‌های 19499(حجاب‌های نورانی خدا) و 4767(حجاب‌های نورانی) را مطالعه کنید.

[1]. عابدی، احمد، دو ماهنامه آینه پژوهش، شماره 79، حجاب‌های نورانی و ظلمانی از دیدگاه امام خمینی، ص 48 – 59.