نحوه اذان گفتن در گوش نوزاد چگونه است، و تا کی می‌شود انجام داد؟
پرسش
نحوه اذان گفتن در گوش نوزاد چگونه است، و تا کی می‌شود انجام داد؟
پاسخ اجمالی
مستحب است در روز اولى که نوزاد بدنیا مى‌آید یا قبل از آن که بند ناف او بیفتد، در گوش راست او، اذان و در گوش چپ او، اقامه گفته شود.[1]
ظاهر برخی روایات نیز نشانگر آن است که این کار باید در اولین فرصت ممکن انجام شود:
امام علی(ع) در این باره از رسول خدا(ص) نقل می‌فرماید: «عَنْ عَلِیٍّ (ع) أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ (ص) قَالَ: مَنْ وُلِدَ لَهُ مَوْلُودٌ فَلْیُؤَذِّنْ فِی أُذُنِهِ‏ الْیُمْنَى وَ لْیُقِمْ فِی الْیُسْرَى فَإِنَّ ذَلِکَ عِصْمَةٌ لَهُ مِنَ الشَّیْطَان‏»؛[2] کسی که صاحب فرزند شد، در گوش راست نوزاد اذان بگوید و در گوش چپش اقامه؛ چراکه این‌کار باعث مصونیت او از شیطان خواهد شد.

[1]. امام خمینى، سید روح اللّٰه، توضیح المسائل، ص 203، اول، 1426 ه‍ ق.
[2]. برقی، ابو جعفر احمد بن محمد بن خالد، المحاسن، محقق و مصحح، محدث، جلال الدین،‏ ج ‏2، ص 466، دار الکتب الإسلامیة، قم، چاپ دوم، 1371ق.