تعیین مبلغ برای سخنرانی و مداحی چه حکمی دارد؟
پرسش
تعیین مبلغ برای سخنرانی و مداحی چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی
تعیین مبلغ برای سخنرانی و مداحی از قبل، توسط سخنران و مداح حرام نیست؛ هر چند کار شایسته و در شأن ایشان هم  نیست و موجب تضعیف جایگاه ایشان در جامعه می‌گردد، به ویژه اگر مبلغ پیشنهادی بیش از حد معمول بوده و در عرف نشانگر نوعی تجارت با استفاده از باورهای دینی باشد.
البته با توجه به فرصتی که سخنرانان و مداحان برای مطالعه، رفت و آمد و ... می‌گذارند، سزاوار است برگزارکنندگان مراسم، مبلغی که شایسته آنان بوده و در عرف هم قابل پذیرش است را محترمانه به آنان تقدیم کنند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
به لحاظ شرعی اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
کار مناسبی نیست.
 حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
1. دریافت اجرت برای سخنرانی و مداحی جایز است.
2. دعوت کنندگان و دست اندر کاران کنندگان مجالس، اجرت المثل رایج و در خور شأن سخنران و مداح را به صورتی شایسته و مؤدبانه به روحانی و مداح بپردازند.
3. تعیین قیمت برای سخنرانی و مداحی از پیش، توسط سخنران و مداح حرام نیست؛ هر چند کار شایسته و در شأن ایشان هم  نیست و موجب تضعیف جایگاه ایشان در جامعه می‌گردد.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.