آیا صحیح است که می‌گویند: ابوبکر در جنگ‌ها و جهاد حتی یک‌بار دست به شمشیر نبرده و نجنگیده است؟
پرسش
آیا صحیح است که می‌گویند: ابوبکر در جنگ‌ها و جهاد حتی یک‌بار دست به شمشیر نبرده است و یک تیر به طرف دشمن نیانداخته و قطره‌ای از خون کفار را به زمین نریخته است؟
پاسخ اجمالی
بنابر تحقیق و جست‌وجویی که انجام گرفت؛ آنچه در پرسش آمده، ابن ابی الحدید در «شرح نهج البلاغه» خود آورده: «لم یرم قط بسهم و لا سل سیفا و لا أراق دما». (ابن أبی الحدید، عبد الحمید بن هبه الله، شرح نهج البلاغة، محقق و مصحح: ابراهیم، محمد ابوالفضل،‏ ج ‏13، ص 281، مکتبة آیة الله المرعشی النجفی، قم، چاپ اول، 1404ق). ما نیز در منابع تاریخی و حدیثی اهل سنت –مانند تاریخ طبری و صحاح سته- مطلبی که دلالت بر رشاد‌ت‌های فوق العاده ایشان کند، نیافتیم.