عضوی که با جراحی از بدن جدا می‌شود را چه باید کرد؟
پرسش
عضوی از بدنم (رحم) توسط عمل جراحی خارج شده، از نظر شرعی باید با آن چه کار کرد؟
پاسخ اجمالی
در این‌گونه موارد باید عضو خارج شده از بدن در پارچه‏‌ای پیچانده شده و دفن ‏‌شود. البته برخی[1] از فقها این کار را مستحب شمرده‌اند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
بنابر احتیاط واجب در پارچه‏‌ای پیچانده و دفن ‏‌شود و بیش از این وظیفه‌اى ندارید.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
مستحب است دفن شود.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
به طور کلی عضو خارج شده باید دفن شود.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر در نظر عرف، به آن عضو بدن گفته می‌شود، باید بنا بر احتیاط در پارچه‌ای پیچیده شود و واجب است، دفن شود.
لینک به سایت استفتائات

[1]. آیت الله العظمی نوری همدانی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.