آیا پیامبر(ص) در شب معراج مجاز بودند زنان عریانی که در حال عذاب بودند را مشاهده کنند؟
پرسش
آیا در شب معراج پیامبر(ص) که زنان را در حال عذاب عریان می‌دیده بر آنها محرم بود؟
پاسخ اجمالی
از طرفی مردان و زنان دوزخی، چنان غرق در عذاب‌اند که تفکیک جنسیتی و جداسازی محرم از نامحرم در مورد آنها معنایی ندارد. از سوی دیگر با آن‌که پیامبر اعظم(ص) در جنبه دنیایی خود مانند دیگر افراد، باید موضوع محرم و نامحرم را رعایت کنند -که مسلّماً رعایت می‌نمودند- اما حضرتشان دارای جنبه دیگری نیز هستند که ولایت و اشراف بر تمام عالم هستی – از جمله بهشت و دوزخ را – دارند.
آنچه در شب معراج اتفاق افتاد در قالب بایدها و نبایدهای دنیایی نبود، بلکه با توجه به اشراف پیامبر اعظم(ص) بر تمام موجودات صورت پذیرفته است و به هیچ وجه قابل تکرار و تأثیرگذار در زندگی دنیوی حضرتشان نمی‌­باشد.