آیا استفاده از خودروهای شخصی که سبب افزایش آلودگی هوا می‌شود، موجب حق الناس می‌شود؟
پرسش
آیا استفاده از خودروی شخصی، موجب حق الناس است؟ چون آلودگی ایجاد می‌کند و ممکن است شخصی که خودرو ندارد آسیب ببیند.
پاسخ اجمالی
هر چند ممکن است استفاده از خودروی شخصی، موجب ضرر رساندن به سایرین باشد، ولی این مقدار از ضرر که عرفاً چندان مورد توجه نیست، موجب حق الناس نمی‌شود. البته چنانچه در این زمینه مقرراتی وضع شود، باید رعایت گردد و تلاش در حفظ محیط زیست هم اقدامی خداپسندانه است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
استفاده از آن اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
به این مقدار موجب حق الناس نمی‌شود، البته لازم است همه در رعایت قوانین و همچنین در کاهش آلودگی‌ها و کاهش  مصرف انرژی تلاش نمایند.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
اضرار بر غیر، چنانچه عرفاً معتنی به نباشد مانعی ندارد، علی الخصوص در مواردی ‌که استفاده از مورد مذکور در سؤال ضرورت عرفی داشته باشد.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.