اشتغال در ارتش و دیگر نیروهای نظامی کشورهای غیر اسلامی، برای مسلمانان چه حکمی دارد؟
پرسش
من شیعه هستم و در کشوری غیر اسلامی زندگی می‌کنم. بنده خیلی علاقه دارم که در ارتش آن کشور ثبت‌نام کنم آیا این امر از نظر شرعی جایز است؟ به طور کلی کار در ارتش و نیروهای نظامی کشور غیر اسلامی چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی
اگر این کار موجب تقویت کفّار و تضعیف مسلمانان نشده و ترک واجبات اسلامی و انجام برخی محرّمات را به دنبال نداشته باشد،عضویت در این ارتش‌ها اشکالى ندارد، ولی با توجه به اینکه در غالب موارد، یکی از پیامدهای فوق گریبانگیر او خواهد شد، بهتر است شغل دیگری انتخاب شود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
اگر باعث تقویت کفّار و ضعف مسلمانان نشود و متأثّر به آداب حرام آنها نگردند اشکالى ندارد و اگر بتوانند با قول و فعل خود مبلّغ اسلام در آن مناطق باشند کار خوبى خواهد بود.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در صورتی که منجر به کمک به ظالم نشود اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
اگر استخدام در ارتش کشورهای غیر اسلامی موجب فساد عقیده و اخلاق و یا ترک نماز و روزه و واجبات دیگر، خوردن غذاهای نجس یا تقویت کفر شود جایز نیست و بهتر است شغل دیگری که تبعات فاسده نداشته باشد انتخاب کنید.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
خدمت در نهادها، سازمان‌ها و ادارات - به ویژه ارتش و نهادهای نظامی و امنیتی- کشورهای غیر اسلامی و کشورهای اسلامی به جز ایران، اگر باعث تقویت کفار یا تضعیف مسلمانان یا ارتکاب محرمات  شود، جایز نیست و در برخی کشورهای غیر اسلامی این امر، همیشه این مفاسد را به دنبال دارد.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.