آیا شستن لباس نجس توسط ماشین لباسشویی تمام اتوماتیکی که به آب جاری وصل نیست موجب تطهیر می گردد؟
پرسش
1. در ماشین های لباسشویی تمام اتوماتیک که آب آن در هنگام شستشو به آب جاری وصل نیست آیا اگر لباس نجسی را بشوییم پاک می شود؟ 2. در صورتیکه و لباسها رنگ پس داده و آب مضاف شود آیا لباس پاک می شود یا خیر؟ ( مقلد آیت الله صانعی هستم)
پاسخ اجمالی

سؤال مذکور به دفتر معظم له ارسال شد و پاسخ آن بدین شرح می باشد:

ج 1 - اگر لباس نجس با ماشین لباسشویی که آب آن به آب کر و لوله کشی شهری (به وسیله شیلنگ وصل است) شسته شود و عین نجاست نیز برطرف شود، پاک می شود و هر لباس نجسی که در حال اتصال به آب لوله کشی در آن ریخته شود و کمی آن را در آن حال بچرخاند، سبب نجاست بقیه لباسها نمی شود و خلاصه اینکه ماشین لباسشویی در حال اتصال به آب شهری، حکم آب جاری و حوض را دارد.

ج 2 - اگر متصل به آب شهری نباشد شستن ماشین موجب پاک شدن لباسها نخواهد شد. ولی اگر با آب جاری شسته شود پاک می شود هر چند لباس ها رنگ گرفته باشد. [1]

برای آگاهی از نظر سایر مراجع تقلید مراجعه شود به:

نمایه: آب کشیدن لباس نجس با ماشین لباسشویی اتوماتیک، سؤال شماره 2689 (سایت: 2917).

[1] استفتای کتبی از دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی (مدظله العالی).