اگر شهادت به قتل، با شهادت شهود دیگر و اقرار دیگری تعارض داشته باشد چه حکمی دارد؟
پرسش
اگر دو نفر شهادت دهند که زید قاتل «الف» است و سپس دو نفر دیگر شهادت دهند که عمرو قاتل «الف» است. و یا عمرو اقرار کند که قاتل الف است چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی

سؤال مذکور به دفاتر چند تن از مراجع ارسال و پاسخ های ذیل دریافت گردید:

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

البته اقرار مقدم است بر شهادت ولى اصولاً این مسائل باید عملاً در محضر حاکم شرع به ثبوت برسد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

در صورت تعارض شهود، شهادت ساقط می شود و دیه و قصاص ثابت نمی گردد و در صورت دوم احتیاط آن است که هر کدام نصف دیه را بپردازند.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مدظله العالی):

مسئله فروضی دارد که لازم است معلوم شود تا پاسخ مقتضی داده شود. از جمله اینکه: الف) اولیای دم بر علیه کدامیک اقامه دعوی کرده اند؟ و یا اینکه: ب) آیا اقرار مقر پس از حکم بر قصاص زید بوده یا قبل از آن؟ ج) یا اینکه اولیاء دم مردّد باشند که قاتل کدامیک است.