آیا نگه داشتن آدامس زیر زبان در حین نماز اشکال دارد؟
پرسش
آیا نگه داشتن آدامسی که شیرینی آن رفته در زیر زبان و بدون جویدن در هنگام نماز اشکال دارد؟
پاسخ اجمالی

حضرت امام (ره) و دیگر مراجع عظام می فرمایند: فروبردن ذرات غذاى مانده در لاى دندان ها، موجب بطلان نماز نمى‏شود ولى اگر قند یا شکر و مانند اینها در دهان مانده باشد و در حال نماز کم کم آب شود و فرو رود، نمازش اشکال پیدا مى‏کند[1]

اما نگه داشتن آدامس در دهان (که شیرینی آن از بین رفته باشد)، بدون جویدن در اثناء نماز اشکال ندارد[2].

[1] . توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 629 و لی آیت الله اراکى، گلپایگانى، خوئى، سیستانى، تبریزى، زنجانى، صافى‏، بهجت و نوری می فرمایند: اگر قند یا شکر و مانند اینها در دهان مانده باشد و در حال نماز کم‏کم آب شود و فرو رود، نمازش اشکال پیدا نمى‏کند..

[2] . استفاء شفاهی از دفتر مقام معظم رهبری (دامت برکاته).