اگر خانمی روز سوم اعتکاف، پریود شود، حکمش چیست؟
پرسش
اگر فردی در روز سوم اعتکاف، پریود شود، حکمش چیست؟
پاسخ اجمالی
گرچه چنین فردی به دلیل نیت خیر، سزاوار پاداش خواهد بود، اما اعتکافش باطل شده و باید از مسجد خارج شود و اگر اعتکافش بر اساس نذر، قسم و ... واجب بوده، باید بعداً قضای آن را بجا آورده و مجدداً معتکف شود.
البته برخی از مراجع،[1] بنابر احتیاط، انجام اعتکاف مجدد را برای چنین فردی در هر صورت، واجب می‌دانند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال باید از مسجد خارج شده و تکلیفی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
بیرون بیاید و اعتکافش نیز باطل می‌شود. اگر نذر نکرده چیزی بر او نیست و اگر نذر کرده باید مجدداً معتکف شود.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
باید بنابر احتیاط واجب اعتکاف خود را قضا کند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در فرض سوال اعتکاف باطل می‌شود و اگر به واسطه نذر و اشباه آن واجب بوده بعداً باید قضای آن را بجا آورد.

[1]. آیت الله سیستانی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.