خرید و فروش جنین منجمد، چه حکمی دارد؟
پرسش
به لحاظ شرعی، جنین منجمد، مال محسوب می‌شود یا جان؟ و آیا در ازای آن می‌توان مبلغی را دریافت نمود؟
پاسخ اجمالی
در این‌که جنین منجمد را می‌توان مال دانست یا نه؟ بین فقها اختلاف نظر وجود دارد. اما جدای از این مسئله، گرفتن مبلغ در ازای جنین منجمد، جایز است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
چون مورد حق صاحب نطفه می‌باشد؛ لذا می‌توانند به ازای آن مال دریافت کند.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
مال نیست ولی گرفتن مبلغی در مقابل رفع ید از آن مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورتی که فایده صحیح و مشروعی داشته باشد مال محسوب می‌شود و خرید و فروش آن جایز است.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، مکارم شیرازی و صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.