اگر اکثر مالکان آپارتمان بخواهند امکانات جدیدی چون آسانسور اضافه کنند، آیا این تصرف بدون اذن دیگران، مجاز است؟
پرسش
اگر اکثر مالکین ساختمان آپارتمانی جهت ایجاد امکانات جدید، راضی به تصرف در مشترکات باشند، آیا این تصرف بدون اذن سایرین، جایز است؟
پاسخ اجمالی
تصرف در ملک مشترک، بدون رضایت تمام مالکان جایز نیست، مگر اینکه مقررات خاصی وجود داشته باشد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
تصرف در مال مشترک باید با اجازه همه شرکا باشد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
تصرف در ملک مشترک بدون رضایت تمام افراد جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
باید تصرفات با اجازه جمیع ملاک باشد.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی و نوری همدانی  (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.