کد سایت fa49297 کد بایگانی 60663 نمایه عدم پرداخت هزینه‌های مشترک از سوی یکی از مالکین واحدهای آپارتمانی
خلاصه پرسش
در مجتمع‌های مسکونی و آپارتمان‌ها، در صورتی که یکی از ساکنان از پرداخت هزینه‌های مشترک مانند مبلغ قبوض، خودداری کند، آیا جایز است برخی امکانات مانند آب، برق و گاز وی را قطع نماید؟
پرسش
در یک ساختمان آپارتمانی، در صورت استنکاف یک مالک یا مستأجر از پرداخت هزینه‌های مشترک (مانند مبلغ قبوض، هزینه نظافت، حقوق نگهبان و ...)، آیا جایز است مدیر ساختمان جهت اجبار وی بر پرداخت هزینه‌‌های مذکور بعضی امکانات(مانند آب، گاز) را از وی قطع نماید؟ یا فقط باید در این زمینه نزد دادگاه شکایت نماید؟
پاسخ اجمالی
اگر این کار بر اساس مقررات متعارف در مجتمع‌های مسکونی باشد، مانعی ندارد، ولی اگر در این زمینه قانونی وجود ندارد، می‌توان از وی به دادگاه‌های مربوطه شکایت نمود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
این‌گونه امور تابع قوانین و مقررات مربوطه است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
می‌تواند از او شکایت کند و اگر بر اساس مقررات متعارف در مجتمع‌های مسکونی بتواند آن امکانات را از آن قطع کند، این‌کار مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
در صورت عدم پرداخت هزینه‌های مربوطه، قطع آب، گاز، برق و مانند اینها توسط مالک آنها که دولت است باید صورت گیرد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
می‌توانید به قاضی شکایت کنید.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
به مقتضای قوانین عمل شود.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر توافقی در این مورد بین مالکان باشد یا چنین اختیاری به مدیر داده باشند و یا مقررات چنین حقی را پذیرفته باشد، جایز است و در هر حال مراجعه به مراجع قضایی جایز است.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.