آیا کار کسانی که پول می‌گیرند تا در مراسم عزا گریه ‌کنند، اشکالی دارد؟
پرسش
آیا کار کسانی که پول می‌گیرند تا در مراسم عزا گریه ‌کنند، اشکالی دارد؟
پاسخ اجمالی
بیشتر مراجع تقلید این کار را به خودی خود حرام ندانسته‌اند، ولی برخی از فقها، به دلایلی آن را بدون اشکال نمی‌دانند. در هر حال این‌ کار شایسته شان و کرامت انسان نیست.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
فی نفسه اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر دروغ عملی شمرده شود جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
مناسب با شان و مقام انسان مسلمان نیست، ولی فی حد نفسه حرام نمی‌باشد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
درامدشان اشکال دارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
اگر از مصادیق «نوح به باطل» باشد جایز نیست.

[1]. استفتا از دفاتر ایات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی و نوری همدانی  (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.