حکم شرعی سوراخ‌کردن بینی برای زن و مرد، چیست؟
پرسش
حکم شرعی سوراخ‌کردن بینی (جهت انجام زینت و یا اغراض دیگر) برای زن و مرد چیست؟
پاسخ اجمالی
این‌کار، به خودی خود اشکال ندارد، ولی بانوان باید زینت‌آلات متصل به آن‌را از نامحرم بپوشانند. همچنین نسبت به مردان، اگر مصداق «تشبّه مرد به زن» باشد و یا ترویج فرهنگ مبتذل ‏غرب شمرده شود، انجام آن جایز نیست.‏
البته برخی[1] از فقها به طور کلی می‌گویند، انجام این عمل در مناطقی که متعارف نباشد، اشکال دارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
نسبت به زن‌ها فی نفسه اشکال ندارد ولی باید هرگونه زینت از نامحرم پوشانده شود و نسبت به مردان، اگر تشبّه مرد به زن محسوب شود و یا مفسده‌انگیز باشد و یا ترویج فرهنگ مبتذل ‏غرب به حساب آید جایز نیست.‏
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
فی نفسه اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه موجب ضرر معتدبه نباشد فی نفسه مانعی ندارد و اما برای مردان اگر تشبه به زنان باشد جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در مناطقی که متعارف نیست اشکال دارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
اگر ضرر قابل توجه داشته باشد جائز نیست.

[1]. آیت الله مکارم شیرازی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی و  نوری همدانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.