کد سایت fa56019 کد بایگانی 68873 نمایه تغییر نام به دلیل متناسب نبودن با نام مادر
طبقه بندی موضوعی کلیات
خلاصه پرسش
گفته می‌شود تغییر دادن نام برخی افراد که از لحاظ ابجدی با نام مادر و یا دیگر بستگانشان همخوانی ندارد، موجب حل مشکلات آنان می‌شود! آیا این مطلب صحیح است؟!
پرسش
با سلام؛ اخیراً افرادی مدعی هستند که برخی مشکلات مادی و غیر مادی که گریبان‌گیر برخی افراد می‌شود؛ به دلیل همخوان نبودن نام فرد با نام مادر خود و یا دیگر نام‌ها است! و دلیل این ادعا هم حروف ابجد نام‌ها است که خود مشکلات متعددی را به وجود آورده است. این در حالی است که خیلی از افراد نام‌های خود را عوض می‌کنند و به سفارش آن فرد مدعی نام دیگر برای خود انتخاب می‌کنند که در بیشتر موارد نامی غیر از معصومین(ع) انتخاب می‌شود. آیا این موارد و تغییر نام که بسیاری از مشکلات آنها را حل می‌کند صحت دارد؟ و آیا دلیل علمی و منطقی و دینی دارد؟
پاسخ اجمالی
در اسلام توصیه شده که نام‌هایی که دارای معنای نامناسب است به نام مناسبی تغییر پیدا کند، اما دستوری برای تغییر یک نام، تنها به دلیل متناسب نبودن آن با نام والدین و یا دیگر بستگان، به ما نرسیده است. بنابر این، نمی‌توان چنین مطلبی را تأیید کرد.