چگونه می توان از نوشیدن الکل دوری نمود و راه توبه کردن چیست؟
پرسش
چگونه می توان از نوشیدن الکل دوری نمود و راه توبه کردن چیست؟
پاسخ اجمالی

پشتوانه توبه از هر گناهی، اعتقادات و ارزشهای است که شخص آن را به واقع قبول دارد. انسان اگر ایمان به خداو ند و روز رستاخیز داشته باشد و بداند نتیجه اعمالش را در سرای دیگر می بیند و خودش را از غفلت ، نجات دهد؛ به راحتی می تواند از گناهان دست بکشد. اگر انسان درک کند که محرمات( کارهای حرام)، چگونه او را به تیره بختی و سراشیب سقوط می اندازد، خیلی راحت تر می تواند دست بکشد. شراب و هر مست کننده ای، در اسلام جزء این محرمات است. برخی از شرایط توبه واقعی و دیگر مقدمات آن را شما می توانید در سؤالات 3192 (سایت: 3444)  و 370 (سایت: 379) (توبه از گناه)، مشاهده کنید.

اما برخی از راه های عملی برای ترک نوشیدن مشروبات الکلی:

1- ابتدا باید یک تصمیم اساسی و جدی برای ترک داشته باشید، به طوری که هیچ چیز نتواند اراده شما را تضعیف کند.

2- سعی کنید در رابطه با دوستان یا اموری که شما را به این عمل دعوت می کنند، تجدید نظر کنید.

3- اگر مصرف مشروبات الکلی برای شما نیازمند به مقدماتی مانند؛ جای خلوت و .. دارد؛ سعی کنید از این مقدمات دوری کنید.

4- به مضرات جسمانی مصرف مشروبات الکلی به خوبی توجه کنید.

5- از متخصصان و پزشکان مجرب، مورد اعتماد و مومن در این امر می توانید کمک بگیرید.

6- در پایان، نظر شما را نسبت به برخی از روایاتی که درباره مشروبات الکلی و مست کننده وارد شده است، جلب می کنم.

از میان دهها روایت در این باره،  چند روایت ازامام صادق(ع) را ذکر می کنیم:

امام صادق(ع) می فرمایند: « هر کس جرعه ای از شراب ( یا هر مست کننده دیگر) بخورد؛ خداوند و ملائکه و رسولانش و مؤمنان او را لعنت می کنند. پس اگر به اندازه ای بخورد که مست شود، روح ایمان از جسد وی خارج می شود...»[1]. همچنین می فرماید: « شراب، رأس همه گناهان است.»[2]. یا می فرماید:« خداوند برای شر و بدی قفلی قرار داده است که کلید آن، شراب ( مسکرات) است.»[3]

[1]   کلینی ، محمد بن یعقوب ،کافی، ج6، ص 399

[2]   کافی، ج 6، ص 402

[3]   همان، ص 403