اگر هنگام اقتدا به امام جماعت، نمازگزار شک کند که به رکوع امام رسیده یا نه‌، حکم نمازش چیست؟
پرسش
اگر در هنگام اقتدا به امام جماعت، نمازگزار شک کند که به رکوع امام رسیده‌، حکم نمازش چیست؟
پاسخ اجمالی
در نماز جماعت، اگر نمازگزار، موقعى که امام در رکوع است اقتدا کند و به مقدار رکوع خم شود ولی شک کند که به رکوع امام رسیده یا نه، مراجع تقلید درباره حکم نماز وی اختلاف نظر دارند:
1. عده‌ای از مراجع می‌گویند، نماز وی باطل است و باید آن را دوباره بخواند.[1]
2. گروهی معتقدند، نماز وی به صورت فُرادا صحیح است، پس آن رکوع را، رکوع رکعت اوّل حساب کرده و نماز خود را ادامه دهد.[2]
3. برخی نیز می‌گویند: اگر شکّش بعد از تجاوز محل باشد - مثل این که بعد از تمام شدن رکوع شک کند- نماز جماعتش صحیح است، ولی اگر پیش از گفتن ذکر رکوع شک کند، مى‌تواند نماز را به نیّت فرادا تمام کند.[3]

[1]. آیات عظام خوئى، اراکى، تبریزى، شبیری و مکارم شیرازی: (نمازش باطل است)؛ آیت الله مکارم: (بنا بر احتیاط واجب..).
[2]. آیات عظام امام خمینی، خامنه‌ای، فاضل و بهجت.
[3]. آیات عظام گلپایگانى، صافى و سیستانى؛ امام خمینى، سید روح اللّٰه، توضیح المسائل (محشّٰى - امام خمینى)، ج‌1، ص 779، م 1428، دفتر انتشارات اسلامى، قم، هشتم، 1424 ه‍ ق.