از چه زمانی گناهان انسان محاسبه می شود؟
پرسش
اگر پسری قبل از رسیدن به سن تکلیف مرتکب گناه شود، آیا گناه او محسوب می شود؟
پاسخ اجمالی

گناه و معصیت مشروط به داشتن تکلیف است و تا انسان نسبت به انجام واجبات و ترک محرمات تکلیفی نداشته باشد، گناهی بر او نوشته نخواهد شد. داشتن تکلیف نیز مشروط به داشتتن شرایطی است که از جمله آنها بلوغ و عقل است. بنابراین، همان طوری که انسان دیوانه ای که از نعمت عقل محروم است، واجبی را ترک کند و یا حرامی را مرتکب شود، گناهی بر او نوشته نمی شود و در آخرت عقابی ندارد، افرا نابالغی که به سن تکلیف نرسیده اند، نیز اگر واجبی را ترک و یا حرامی را مرتکب شوند، گناهی بر آنان نوشته نمی شود. و شروع تکلیف آنان بعد از رسیدن به سن بلوغ است.

برای آگاهی بیشتر با سن بلوغ و زمان به تکلیف رسیدن، به نمایه:

تفاوت بلوغ جسمی و روانی، سؤال 3827 (سایت: 4069) مراجعه فرمائید.