استفاده از اسپری برای فرد روزه داری که مبتلا به آسم است چه حکمی دارد؟
پرسش
مبتلا به آسم شدید هستم، آیا می توانم در حال روزه از اسپری آسم استفاده کنم؟ لطفا در پاسخ به این سؤال نظر حضرت آیت الله هادوی را جویا شوید.
پاسخ اجمالی

اکثر مراجع استعمال مواردی (همانند: آمپول و سرم) که به جای دوا استفاده می شوند را جایز می دانند، مگر در جایی که موارد مذکور به جای غذا استعمال شوند که در آن صورت خودداری از آنها لازم خواهد بود.[1] همچنین استفاده از اسپری که براى تنگى نفس استعمال مى‏شود، اگر دارو را فقط وارد ریه نماید روزه را باطل نمى‏کند.[2]

نظر حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) در فرض مذکور به این شرح است:

استعمال اسپری تنگی نفس (آسم) که وارد ریه می شود، ضرری به صحت روزه وارد نمی کند و استفاده از آن در حال روزه منعی ندارد.

[1] . توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 892، م 1576.

[2] . همان، ص 893، سیستانی.