آیا مورمنی ها (فرقه مذهبی مورمن) اهل کتاب هستند؟
پرسش
1. آیا مورمنی ها (فرقه مذهبی مورمن) اهل کتاب هستند؟ 2. فردی که مسیحی متولد شده است، اما بعد به طور واقعی دین مسیحی را قبول نکند و به خداوند متعال معتقد باشد، در آن صورت آیا وی اهل کتاب خواهد بود یا خیر؟
پاسخ اجمالی

1. مسیحیت فرقه های زیادی دارد که یکی از این فرقه های پرسروصدا در آمریکا گروه موسوم به مورمن ها بودند که به رهبری فردی به نام ژوزف اسمیت در دهه 1820 میلادی شروع به فعالیت و تبلیغات منجی گری کردند. ژوزف اسمیت «درکتاب مورمن» که در سال 1830 نوشت ادعا کرد که کریستف کلمب کاشف قاره آمریکا به وحی الاهی مأمور دریانوردی به سوی خاک آمریکا شده تا مرزهای آن را به مردم و نژاد جدید باز کند و زمانی که حضرت مسیح برای نجات مردم این دنیا ظهور می کند این نقطه در آمریکا و در شهری به نام ایندیپندنس در ایالت میسوری خواهد بود و آمریکا همان اورشلیم مقدس نسل یهود است که خود را برای بازگشت حضرت موسی (ع) آماده می کند.

در حقیقت مورمن ها فرقه ای از مذهب پروتستان ها است که اغلب در ایالت یوتا زندگی می کنند و به داشتن همسر و ازدواج با زنان متعدد معتقد بوده و نوعی خمس و زکوه را از پیروان خود دریافت می کنند.[1]

2. منظور از اهل کتاب این است که انسان یکی از شرایع آسمانی که دارای کتاب هستند را به عنوان دین خود بپذیرد و به دستورات آن عمل کند؛ مانند دین اسلام، مسیحیت، و...، بنابراین اگر کسی فقط به خدا معتقد باشد، و به هیچ یک از کتاب های آسمانی ایمان نداشته باشد، بدیهی است که وی اهل کتاب نیست.