اگر فردی برای جلوگیری از بارداری، لحظاتی قبل از انزال، عزل کرده و با دست منی را خارج کند، این کار استمنا محسوب می‌شود؟
پرسش
اگر شخصی با همسرش آمیزش داشته باشد و زمانی که منی از جای خود حرکت کرده برای جلوگیری از بچه‌دار شدن آلت را بیرون آورده و با کمک دست منی را در خارج از رحم تخلیه نماید، آیا این‌کار استمنا محسوب می‌شود و حرام است؟
پاسخ اجمالی
چنانچه هنگام آمیزش، منی از جای خود حرکت کرده و او با دستش تنها جهت انزال را تغییر دهد، استمنا و خود ارضایی به شمار نخواهد آمد، اما اگر مرد با دستش به ادامه تحریک بپردازد و بدین وسیله موجب خروج منی شود، حرام خواهد بود.
ضمائم:
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
استمناء و حرام است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
استمنا حرام است و جایز است همسرش این کار را برای او انجام دهد.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
اگر با دست کاری برای خارج کردن منی انجام ندهد، استمناء نیست ولی اگر بیرون ریختن منی بدون رضایت همسر دائمی باشد، کراهت دارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال استمناء نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
این کار نوعی استمنا است و اشکال دارد، مگر این که با ملاعبه یا به وسیلهی دست زوجه باشد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
اگر اخراج منی با دست باشد، استمنا محسوب میشود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.