دو سال است پدرم را از دست داده ام و از لحاظ اعتقادات با خانواده ام تمایز دارم و این باعث خلل هایی در زندگی حقیر شده است. لطفاً در چگونگی سیر الی الله و حل این مشکل سفارشی بفرمایید.
پرسش
حقیر دو سال است که پدرم را از دست داده ام و از لحاظ اعتقادات با خانواده ام تمایز دارم و این باعث خلل هایی در زندگی حقیر شده است. لطفاً در چگونگی سیر الی الله و حل این مشکل سفارشی بفرمایید.
پاسخ اجمالی

متأسفانه ابهاماتی در سؤال شما وجود دارد که در صورت رفع آن، بهتر و دقیق تر می شود به پاسخ آن پرداخت.

این که گفتید از لحاظ اعتقادات با خانواده تان تمایز و اختلاف دار ید مشخص نشد که این اختلافات شامل چه چیزهایی و در چه حدّی است؟

مثلاً آیا خانواده شما پای بند به واجبات و محرمات هستند؟

در چه حدی پای بند هستند؟

آیا مانع کارهای شما می شوند؟

شما در چه حدّی از دین داری هستید؟

آیا در کارهایتان وسواس هم دارید؟

چندمین فرزند خانواده هستید؟

و ...

پاسخ به این پرسش ها در نحوه پاسخ گویی ما تأثیر مستقیم دارد. اما به هر حال چند نکته به نحو کلی خدمت شما ارائه می شود.

همان طور که خودتان گفتید  مدت دو سال   است که پدرتان را از دست داده ا ید طبعاً این موجب خلأ بزرگی است که بین افراد خانواده احساس می شود و به آسانی جای خالی همسر برای مادرتان و پدر برای فرزندانش پر نمی شود؛ از این رو بزرگ ترهای خانواده باید تمام سعی شان بر این باشد کمبودهای منزل اعم از مادی، عاطفی و فرهنگی و ... را جبران کنند خصوصاً احترام و ادب نسبت به مادر که دین و وجدان و انصاف ما را به آن امر می کنند.

باید توجه داشته باشید بر اساس آموره های اسلامی شما در تمام موارد (غیر از موردی که نافرمانی خداوند در آن باشد) باید از مادرتان اطاعت کنید تا جایی که اگر مشغول نماز مستحبی هستید مادرتان شما را صدا کند باید نمازتان را قطع کنید. [1]  در راه خداوند صبور باشید و در ابتدا امر سعی کنید واجبات را انجام داده و از محرمات اجتناب کنید.

در این رابطه به نمایه های "وظایف فرزندان در برابر والدین" شماره  4161  و "اوامر والدین و تکلیف فرزندان" شماره  548  که در همین سایت موجود است مراجعه نمایید.

اما در مورد چگونگی سیر الی الله شماره نمایه هایی که در همین سایت موجود است برایتان ارسال می شود.

نمایه های مرتبط:

مراحل آغازین خود سازی و تزکیه­ی نفس،  سؤال ۴۰۰ .

عرفان نظری و عملی در نهج البلاغه شماره  6913

رابطه عرفان و شناخت نفس شماره  1490

[1]  مجلسی، محمد باقر، آداب معاشرت (ترجمه جلد شانزدهم بحار الانوار)، کمره‏اى، محمد باقر، ج ‏1، ص 24، ‏ناشر: اسلامیه‏.