آیا با شرط عدم دخول در عقد موقت، دخول در مقعد جایز است؟ در صورت دخول، آیا نگه داری عدّه واجب است؟
پرسش
اگر در هنگام عقد ازدواج موقت شرط عدم دخول مطرح شود آیا دخول در مقعد جایز می باشد یا خیر و آیا اصولاً "در صورت دخول در مقعد زوجه باید عده نگه دارد یا وجوب نگه داری عدّه صرفاً "پس ازدخول در فرج می باشد؟
پاسخ اجمالی

چنانچه در ضمن عقد ازدواج، شرط شود که دخولی صورت نپذیرد، وفای به آن شرط لازم است و در صورت تخلّف، شوهر گناهکار است.[1] البته اگر منظور از «شرط عدم دخول» در هنگام عقد ازدواج موقت، دخول در قُبُل (واژن) بوده است، دخول در دُبُر (مقعد) با رضایت زن حرام نیست؛ چون خلاف شرط نیست.[2]

در هر حال، در وجوب نگه داشتن عده، فرقی بین دخول در مقعد و واژن نیست و در هر صورت زن باید عده نگه دارد.[3]

برای آگاهی بیشتر در این زمینه می‌توانید به نمایه نزدیکی با همسر از طریق مقعد در همین سایت، مراجعه نمایید.

[1]نراقی، رسائل و مسائل، ج ‏2، ص 162، م 598؛ بهجت، جامع المسائل، ج ‏3، ص 501.

[2]. توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 260، (اراکى): در دُبُر زن حائض، وطى کردن، محل اشکال است؛ (خوئى): بنا بر احتیاط لازم وطى زن در دُبُر، چه حائض باشد چه نباشد، حرام است؛ (گلپایگانى، صافى): در دُبُر زن حائض هم وطى ننماید چون کراهت شدیده دارد؛ (فاضل): وطى کردن در دُبُر زن حائض اگر راضى باشد، کراهت شدیده دارد؛ (سیستانى)؛ بنا بر احتیاط وطى زن در دُبُر اگر راضى نباشد، چه حائض باشد چه نباشد، جایز نیست؛  (زنجانى)؛ وطى زن در دُبر شدیداً مکروه است و خلاف احتیاط استحبابى است و در حال حیض، احتیاط استحبابى اکید در ترک آن است. امام خمینی، آیت الله نوری، آیت الله فاضل، تعلیقات علی العروة ج 2، النکاح، الفصل الاول، م 1؛ آیت الله صافی، توضیح المسائل مراجع، م 45؛ آیت الله خامنه ای، استفتاء س 419، آیت الله مکارم.

[3] . بهجت، جامع المسائل، ج‏4، ص 36.