آیا قبل از ازدواج می توان با یکدیگر رابطه داشت؟
پرسش
دختری 19 ساله هستم. مدتی است که به پسری علاقه مند شدم و بین ما یک عشق پاک و حقیقی و جود دارد. با وجود اینکه ما به هم قول ازدواج دادیم اما او در حال حاظر مشغول به تحصیل است و وضعیت مالی مناسبی ندارد. به همین دلیل مجبور شدیم تا زمانی که این آقا بتواند پولی پس انداز کند و به خاستگاری من بیاید رابطه مان را از خانواده ی من مخفی نگهداریم . با توجه به این که ما روز و شب برای رسیدن به یکدیگر دعا می کنیم و نماز حاجت می خوانیم آیا صحبت کردن و دیدن یکدیگر قبل از محرم شدنمان مشکلی دارد؟
پاسخ اجمالی

ارتباط بین دختر و پسر اگر براساس ضوابط شرعى باشد اشکالى ندارد. البته اسلام، دوستى مخفیانه دختر و پسر را و لو به بهانه ازدواج نهى مى‏کند؛ زیرا آسیب‏هاى جبران ناپذیرى را به دنبال دارد. بسیارى از این ارتباطات دختر و پسر قبل از ازدواج جنبه احساسى دارد و نیازهاى جنسى در پشت صحنه است، منتها براى این که جنبه مثبتى به آن ارتباط بدهند، توجیهاتی می آورند. شما به عنوان یک دختر باید خیلی مراقب باشید اگر چه عشق های پاک فراوانی وجود دارد، ولی باید با عقلانیت و احتیاط کامل رفتار کنید. رابطه شما قبل ازدواج، می تواند در بعد از ازدواج برای شما مشکل آفرین باشد، هرچه این روابط را محدود و پاک تر نگه دارید، در تداوم زندگی مشترک آینده تان بیشتر تأثیر دارد. مطمئن باشید در فرهنگ ما، هیچ پسری که واقعاً قصد ازدواج دارد، از این که قبل از محرم شدن، از طرف دختر با او همانند نامحرمان برخورد شود، ناراحت نمی شود. پس سعی کنید روابط قبل از ازدواج تان کاملاً شرعی و عرفی باشد.

جهت آگاهی از برخی ضوابط ارتباط پسر و دختر قبل از ازدواج، حتماً به نمایه های ذیل مراجعه کنید.

نمایه های مربوط:

1. سؤال 2814 (سایت: 3016) (ارتباط با نامحرم قبل از ازدواج).
2. سؤال 1407 (سایت: 1427) (ارتباط با نامحرم قبل از ازدواج).
3. سؤال 2373 (سایت: 2516) (روابط جنسی قبل از ازدواج).
4. سؤال 3297 (سایت: 3576) (ازدواج پسر با دختر مورد علاقه).