آیا پیامبر خدا(ص) هیچ‌گاه نام امیرالمؤمنین(ع) را بدون وضو بر زبان نمی‌آورد؟!
پرسش
آیا آنچه که در برخی از کتاب‌ها و سایت‌ها ذکر شده است که پیامبر(ص) نام امیرالمؤمنین(ع) را بدون وضو نمی‌برد، صحیح است؟
پاسخ اجمالی

با توجه به احادیثی که دائم الوضو بودن را اکیدا توصیه کرده، به یقین شخص پیامبر(ص) نیز همواره با وضو بود. بر این اساس، حضرتشان نام تمام افراد را با وضو بر زبان می‌آورد و طبیعی است که این موضوع شامل نام مبارک امام علی(ع) نیز می‌شد.

با این وجود گفتنی است، آنچه که در برخی کتاب‌ها و سایت‌ها با متن ذیل و یا مشابه نقل می‌شود، در منابع معتبر حدیثی و تاریخی مشاهده نشده است:

پیامبر(ص) هر روز در خانه‌ی امام علی(ع) می‌آمد و حضرتش را به اسم صدا می‌زد؛ اما یک روز امام(ع) را با کنیه‌ی یا اباالحسن صدا زد. امام(ع) علت آن‌را پرسید. رسول خدا(ص) فرمود: امروز وضو نداشتم، نخواستم نام تو را بدون وضو بر زبان بیاورم!