آیا سادات و فرزندان پیامبر(ص)، هنگام ظهور حضرت مهدی(عج) و بعد از آن، از نقش ویژه‌ای در جامعه برخوردار خواهند بود؟
پرسش
نقش سادات در آخرالزمان چیست؟ در سپاه حضرت مهدی(عج) چطور؟ آیا سادات در حکومت ایشان نقشی خواهند داشت؟
پاسخ اجمالی

هنگام ظهور حضرت مهدی(عج)، سادات نیز مانند دیگر مردم ممکن است در زمره‌ی طرف‌داران و یا در جناح مقابل آن‌حضرت(ع) باشند و آن دسته از سادات که در جناح حق هستند، اگرچه به دلیل انتساب به رسول خدا(ص) از احترام مضاعفی برخوردار خواهند بود؛ اما در نهایت شایستگی‌ها ملاک تصدی پست‌های حکومتی خواهد بود.

البته از آن‌جا که سادات در طول تاریخ در چشم مردم از احترام بیشتری برخوردار بوده و از همین جهت، بسیاری از قیام‌ها علیه ظلم و ظالمان بر محور آنان شکل گرفته است، می‌توان گفت که در قیام‌های آخرالزمانی هم نقش فعال‌تری خواهند داشت، همان‌گونه که بر اساس روایات، سیدی حسنی و سیدی خراسانی از زمینه‌سازان ظهور خواهند بود.[1]

[1]. «خروج سید خراسانی از مشرق»، 65403؛ «هویت سفیانی، یمانی، خراسانی، شعیب ابن صالح و زرقاوی»، 7229.