من به جنس مخالف هیچ احساس شهوانی ندارم و همین نیاز بر عکس در جنس موافق (پسر) زیاد است.
پرسش
حدود 20 سال از عمرم می گذرد به جنس مخالف هیچ احساس شهوانی ندارم و همین نیاز بر عکس در جنس موافق (پسر) زیاد است. این مشکل مرا به افسردگی و تاحدی نا امیدی پیش می برد. مرا راهنمایی کنید.
پاسخ اجمالی

این مطلب می تواند دلیل های متفاوتی داشته باشد. گاهی اگر حیا و کناره گیری از جنس مخالف که در دوران بلوغ امر طبیعی و مورد قبول دین است، در ایامی که شخص به مرحله ازدواج می رسد خوب مدیریت نشود و فرقی بین ارتباط شرعی با جنس مخالف با ارتباط بدون مجوز شرعی گذاشته نشود، ممکن است تا مدتی احساس بی میلی نسبت به جنس مخالف را در شخص ایجاد کند. گاهی هم به علت ترشحات غیر طبیعی برخی از هورمون ها چنین حالتی برای انسان پیش می آید. خوب است با انجام برخی معاینات و آزمایشات، از ترشح عادی و نرمال غدد درون ریز خود مطمئن شوید. چه بسا در اثر ترشح غیرعادی غدد درون ریز چنین تمایلاتی به وجود آمده و با تنظیم ترشح غدد با مصرف دارو تمایلات جنسی شما نرمال شده و به سادگی درمان خواهد شد.

پاسخ تفصیلی

با تشکر از سؤال و مکاتبه شما با این سایت. مطلبی را که بیان کرده اید و دغدغه شما برای حل مشکل، نشان از پاکی شما دارد. مشکل شما می تواند دلیل های متفاوتی داشته باشد. گاهی اگر حیا و کناره گیری از جنس مخالف که در دوران بلوغ امر طبیعی و مورد قبول دین است، در ایامی که شخص به مرحله ازدواج می رسد خوب مدیریت نشود و فرقی بین ارتباط شرعی با جنس مخالف با ارتباط بدون مجوز شرعی گذاشته نشود، ممکن است تا مدتی احساس بی میلی نسبت به جنس مخالف را در شخص ایجاد کند، که می توان به راحتی با مشاوره و تفکر آن را بر طرف کرد.

گاهی به علت ترشحات غیر طبیعی برخی از هورمون ها چنین حالتی برای انسان پیش می آید. خوب است با انجام برخی معاینات و آزمایشات، از ترشح عادی و نرمال غدد درون ریز خود مطمئن شوید. چه بسا در اثر ترشح غیرعادی غدد درون ریز چنین تمایلاتی به وجود آمده و با تنظیم ترشح غدد با مصرف دارو تمایلات جنسی شما نرمال شده و به سادگی درمان خواهد شد. یادآوری می شود از مراجعه به پزشک و روان پزشک امتناع نکنید و خجالت نکشید، که این مسئله احتمالا یک مشکل جسمانی است و هم چون دیگر مشکلات قابل درمان، باید درمان شده و قبل از تشدید بیماری، آن را حل کرد.

در هر صورت مطالبی را برای استفاده شما بیان می کنیم:

1- عدم توجه به ذهنیت ها و افکار مبتنی بر تمایل به همجنس و عدم تمایل به جنس مخالف. هیچ گاه به خود تلقین نکنید که: «من به جنس مخالف هیچ علاقه‌ای ندارم و نمی‌توانم این علاقه را در خودم ایجاد کنم». هیچ گاه به خود تلقین نکنید که «علاقه به همجنس و عدم تمایل به برقراری رابطه با جنس مخالف در وجود من نهادینه شده است و امکان تغییر آن وجود ندارد»؛ چون اولاً: این گونه نیست و شما با تلاش خود می‌توانید این مشکل را برطرف سازید، ثانیاً: این تصور جلوی هر گونه تلاش اصلاحی شما برای تغییر را می‌گیرد.

2- گاهی اوقات شیطان برای وادار کردن آدمی به گناه از این کانال بهره می گیرد؛ یعنی مسیر هر گناهی را به شکلی هموار می سازد. در این جا نیز مسیر آلوده شدن به برخی گناهان از کانال پشت کردن به جنس مخالف و ازدواج می گذرد و این نوع افکار و ذهنیت مقدمه ورود به آن وادی است. پس باید با این گونه افکار که جز افکار شیطانی نام دیگری بر آن نمی توان نهاد به مقابله پرداخت؛ یعنی ذره ای در شیطانی بودن این افکار تردید نداشته باشید.
3 - صحنه هائی از زندگی که در آن شخص همجنس گرا نقش یک مرد، پدر، همسر و پسر خانواده را بر عهده دارد تصور کند و به آن بال و پر دهد و نقش خود را پر رنگ و کاملا مردانه بیان کند. لازم است این تصویر گری را در قالب ذهن پروری و نوشته ها و رفتار روزانه و تمام حالات واقعی و خیالی و... استمرار دهید. در یک کلام به مرد بودن خود فکر کنید، و همان گونه عمل کنید و زندگی مردانه و اجتماعی خود را تعقیب کنید، اگر شش ماه با این طرز تفکر زندگی کنید برای همیشه از آن افکار رهائی خواهید یافت.

4- اجتناب از نگاه شهوت ‌آمیز به پسرها. مراقب نگاه خود باشید و همان طور که از نگاه شهوت آمیز به جنس مخالف اجتناب می‌کنید، از نگاه هوس آلود به پسرها نیز بپرهیزید؛ چون از نظر شرعی، نگاه از روی شهوت به همجنس هم حرام است. رسول اکرم (ص) فتنه جوان زیبا را از فتنه دختر باکره بیشتر دانسته است. [1]

5- اجتناب از تمام ارتباط ها، مکان ها و موقعیت هائی که انجام اندیشه همجنس گرایی را تداعی می کند.

6- افکار خود را کنترل کنید. سعی کنید به افکار هوس‌آلود در مورد رابطه جنسی با همجنس فکر نکنید. هیچ گاه در ذهنتان به این افکار بال و پر ندهید و آن را برای خود نیارایید. برای این کار، تلاش کنید تنها نمانید، چون این گونه افکار بیشتر در هنگام تنهایی به سراغ انسان می‌آید. اگر این افکار، به طور ناخواسته به سراغتان آمد، آن را قطع کنید، از جای خود برخیزید و به میان دوستان یا اهل خانواده بروید و تا زمانی که این افکار کاملاً از ذهنتان خارج نشده، جمع دوستان یا خانواده را ترک نکنید.

7- توجه به آثار و عواقب همجنس بازی: انسان به صورت طبیعی تمایل به جنس مخالف دارد. هرگونه کاری که تمایل طبیعی او را منحرف سازد، یک نوع بیماری تلقی می شود. از دست دادن احساسات طبیعی بر جسم و روح انسان تأثیر می گذارد. چه بسا افرادی که به این بیماری مبتلا باشند، گرفتار ضعف قوه جنسی و به اصطلاح سرد مزاجی شوند. هم جنس بازی و لواط، عملی بر خلاف فطرت است و هر چه با فطرت هم خوانی نداشت، تأثیر سوء دارد؛ یعنی نه تنها فاعل و مفعول با این عمل به آرامش نمی رسند، بلکه بر تحیر و سرگردانی آن‌ها افزوده می شود. به همین دلیل روایات زیادی درباره هم جنس بازی نقل شده که بسیار تکان دهنده است. با مطالعه آن روایات، می توان به پلید بودن این عمل پی برد. قطعاً روایات در جلوگیری از این عادت ناپسند مؤثر است. پیامبر اکرم (ص) فرموده‌اند: هر کس با نوجوانی آمیزش جنسی کند، روز قیامت ناپاک وارد محشر می‌شود، آن چنان که تمام آب‌های جهان او را پاک نخواهند کرد و خداوند او را غضب می‌کند و از رحمت خویش دور می دارد و دوزخ را برای او آماده ساخته و چه بد جایگاهی است. سپس فرمود: هرگاه جنس مذکر با مذکر آمیزش کند، عرش خداوند به لرزه درمی‌آید. [2] قطع ارتباط با دوستانی که انسان را به سمت این گونه رفتارها و افکار دعوت می کنند.

9- نهایت تلاش خود را بکنید که بیکار نباشید. برای این کار، برای ساعات شبانه روز خود برنامه ریزی کنید. اوقات خود را با مطالعه، گردش با دوستان، ورزش، و... پر کنید.

10- روابط اجتماعی‌تان را گسترش دهید. سعی کنید روابطتان را با دوستان و همکلاسی‌های خوبی که دارید توسعه دهید. با آنان به گردش، ، کوهنوردی، و دیگر تفریحات سالم بروید.

در روزها و موقعیت های نخستین، عمل کردن به این راهکارها و دل بریدن از این حالت، سخت و چه بسا ناممکن جلوه کند اما باید توجه داشته باشید که به گفته علی(ع) «با ارزش ترین کارها دشوارترین آنهاست» پس این حالت نشان از ارزشمندی و اهمیت تصمیم شخص دارد و باید در مسیر عمل کردن به این تصمیم بجا و ارزشمند گام های بهتر و بلندتر بردارد. [3]

نمایه های مربوط:

سؤال 1647 (سایت: 1657)، (آثار وضعی لواط).

سؤال 3190 (سایت: 3440)، (احکام لواط).

سؤال 1485 (سایت: 1491)، (ازدواج تنها راه ارضای غریزه جنسی) .

سؤال 1942  (سایت: 1942) ،  (انحرافات جنسى و راه درمان آن) .

[1] وسائل الشیعة، ج 14، ص 257.

[2] وسائل الشیعة، ج 14، ص 249.

[3] با استفاده از نشریه الکترونیکی پرسمان.