در گذشته در اماکن مذهبی، افراد برای پرندگان و حیوانات نذر می کردند و به آنها طعام می دادند، حال آیا امروزه هم این امر مورد تأیید است؟
پرسش
محضر مبارک عالم گرانقدر آیت الله هادوی تهرانی،
سلام علیکم،
ضمن تقدیم احترام، مستدعی است در رابطه "نذر برای حیوانات" اعلام فرمایید
در گذشته شایع بود که در اماکن مذهبی و امامزاده ها، افراد ادای نذر، مشتی گندم برای پرندگان خریداری کرده و در اختیار آنها قرار می دادند که متاسفانه امروزه از شیوع آن کاسته شده. با توجه به هزینه پایین چنین نذری برای هر فرد و امکان پذیری آن برای عموم و البته فواید زیست محیطی حاصل از آن آیا اصالتاٌ چنین نذری راتایید میفرمایید؟
مضافاٌ اینکه در فصول سرد و مخصوصاٌ به هنگام بارش برف، بسیار زیادی از جانوران شهری و غیر شهری – مخصوصاٌ پرندگان – که امکان یافتن غذا ندارند، از بین می روند. آیا انجام ، ادا، معرفی و تبلیغ چنین نذری را تایید می فرمایید؟
پاسخ اجمالی

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) در خصوص سؤال مذکور به این شرح است:

اطعام حیوانات غیر موذی که وجود آنها برای انسان مفید است، جزء مصادیق خیر می باشد و نذر برای آن منعقد می شود و تبلیغ چنین نذری خالی از اشکال است.