اگر یک دختری که در دانشگاه تحصیل می کند و خود وی هزینه تحصیلش را پرداخت می نماید آیا می توان بیان داشت که این فرد یک دختر رشیده و مستقل است؟
پرسش
اگر یک دختری که در دانشگاه تحصیل می کند و خود وی هزینه تحصیلش را با اخذ وام از مراکز ذی ربط پرداخت می نماید، آیا می توان بیان داشت که این فرد یک دختر رشیده و مستقل است؟ در این صورت آیا ازدواج (متعه) با چنین شخصی جایز خواهد بود؟
پاسخ اجمالی

رشیده دختری است که منفعت و مصلحت زندگى خویش را به خوبى تشخیص دهد و در امر ازدواج تنها تحت تأثیر غریزه جنسى و عاطفه خود قرار نگیرد. این امر در اشخاص مختلف تفاوت پیدا مى‏کند و امکان ندارد سن خاصى را براى آنان تعیین کرد. [1]

با توجه به این تعریف، مراجع محترم تقلید درباره شرط اذن پدر در ازدواج دختر باکره می گویند:

دختری که به حد بلوغ رسیده و رشیده است؛ یعنی مصلحت خود را تشخیص می دهد، اگر بخواهد شوهر کند، چنانچه باکره باشد، باید از پدر یا جد پدری خود اجازه بگیرد، ولی اگر باکره نباشد در صورتی که بکارتش به وسیله شوهر کردن از بین رفته باشد، اجازه پدر و جد لازم نیست. [2]

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

برای ازدواج دختر باکره رشیده ای که مصالح خود را به خوبی درک می کند، اجازه پدر یا جد پدری بنابر احتیاط لازم است، هرچند اقوی عدم اعتبار است.

در صورتی که مخالفت پدر یا جد پدری بر خلاف مصالح دختر باشد، نیازی به اجازه ی آنها وجود ندارد. [3]

برای آگاهی از شرایط ازدواج موقت لطفاً پاسخ های زیر را مطالعه کنید.

ازدواج موقت (متعه) و شرایط آن، 574 (سایت: 627).

فلسفه نیازمندی دختر به اذن پدر در ازدواج موقت و دائم، 2074 (سایت: 2125).

ازدواج موقت با دختر باکره، 610 (سایت: 667) .

[1] تبریزی،جواد،صراط النجاة،ج5 ، ص146.

[3] با استفاده از سؤال 6310