غسلم خیلی طول می کشد، می خواستم راهکاری برای کوتاه کردن زمان غسل و برطرف کردن شک هایم پیشنهاد کنید.
پرسش
من همیشه پیش خودم فکر می کنم که منی از من خارج شده و باید غسل کنم، خیلی هم شکاک هستم؛ وقتی برای غسل کردن به حمام می روم غسلم خیلی طول می کشد؛ حدود 45 دقیقه می خواستم راهکاری برای کوتاه کردن زمان غسل و برطرف کردن شک هایم پیشنهاد کنید.
پاسخ اجمالی

پرسش شما از دو بخش تشکیل شده و ما به همان ترتیب به پاسخ آن می پردازیم.

این که گفتید همیشه فکر می کنید که منی از شما خارج شده و باید غسل کنید، باید توجه داشته باشید که غسل در صورتی واجب می شود که بدانید حتماّ منی از شما خارج شده است، اما اگر شک داشته باشید که منی خارج شده یا خیر و یا این که می دانید مایعی از شما خارج شده، ولی نمی دانید که آیا آن مایع، منی بوده یا مایع دیگر، در این صورت غسل واجب نیست. [1] بنابر این در فرض پرسش شما غسل بر عهده شما نیست. در ضمن برای شناخت از علائم منی به پاسخ های سؤال 1412 (سایت: 1449) ، نمایه: نشانه های منی و جنابت، مراجعه کنید.

اما این که فرمودید شکّاک هستید و مجبور هستید برای غسل کردن وقت زیادی صرف نمایید، در این رابطه برای دست یابی به راهکار، پاسخ های زیر را مطالعه کنید انشاء الله مفید واقع شود:

نمایه: راه درمان وسواس، 1641

نمایه: راه نجات از وسواس، 2158

نمایه: حکم وسواس، 2243

نمایه: وسواس در جنابت، 2337

نمایه: راه رهایی از وسواس، 2731

نمایه: وسواس در اعمال دینی، 3894

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 211، مسأله 352، اگر منى از جاى خود حرکت کند و بیرون نیاید، یا انسان شک کند که منى از او بیرون آمده یا نه، غسل بر او واجب نیست.