کد سایت fa75902 کد بایگانی 92724 نمایه تغذیه حیوان حلال گوشت از شیر حیوان نجس العین
طبقه بندی موضوعی گوناگون
خلاصه پرسش
اگر بره‌ای از شیر حیوان نجس العینی تغذیه کند، آیا گوشتش حلال است؟
پرسش
اگر بره‌ای که تازه به دنیا آمده، از سگی تغذیه کند و بزرگ شود، آیا راهی برای پاک گرداندنش وجود دارد؟
پاسخ اجمالی
. حیوان حلال گوشت با خوردن شیر سگ، نجس نشده و با انجام ذبح شرعی، گوشتش حلال است.[1]
2. بر اساس برخی روایات،[2] اگر حیوان حلال گوشت از شیر خوک تغذیه کند به مقداری که با آن رشد کرده و استخوانش محکم شود، حیوان نجس نیست، ولی خوردن گوشت آن و نسلش حرام است و اگر کمتر از این مقدار باشد، گوشتش مکروه است و بهتر است که هفت روز آن‌را ببندند و غذاى پاک دهند تا کراهت آن برطرف ‌شود.[3]

[1]. ر. ک: بهجت، محمد تقى، استفتائات، ج‌1، ص 102‌، س 335، قم، دفتر حضرت آیة الله بهجت، چاپ اول، 1428ق؛ صافى گلپایگانى، لطف الله، جامع الأحکام، ج ‌2، ص 319، س 2037، قم، حضرت معصومه، چاپ چهارم، 1417ق؛ مکارم شیرازى، ناصر، استفتائات جدید، ج ‌1، ص 29، س 38، قم، مدرسه امام على بن ابى طالب، چاپ دوم، 1427 ه‍ ق؛ منتظرى نجف‌آبادى، حسین على، رساله استفتائات، ج ‌3، ص 441، س 3955، قم، چاپ اول، بی‌تا.
[2]. قَالَ علی (ع): «لَا تَأْکُلْ مِنْ لَحْمِ حَمَلٍ رَضَعَ مِنْ خِنْزِیرَة »؛ شیخ صدوق، محمّد بن على بن بابویه، من لا یحضره الفقیه، ج‌3، ص 334، ح ، 4194، قم، دفتر انتشارات اسلامى، چاپ دوم، 1413ق؛ حرّ عاملى، محمد بن حسن، وسائل الشیعة، ج ‌24، ص 162، ح 30242 و ص 161، ح 30240، قم، مؤسسه آل البیت (ع)، چاپ اول، 1409ق.
[3]. ر. ک: مکارم شیرازى، ناصر، استفتاءات جدید، ج ‌1، ص 29 س 38؛ منتظرى نجف‌آبادى، حسین على، رساله استفتائات، ج‌3، ص 441، ح 3955؛ امام خمینى، سید روح اللّٰه، تحریر الوسیلة، ج‌2، ص 160، م 24، قم، مؤسسه مطبوعات دار العلم، چاپ اول، بی‌تا.