آیا در میان صحابه کسانی هم بودند که تحصیلاتی غیر از علوم دینی داشته باشند؟!
پرسش
کدام یک از صحابه تحصیلات غیر فقهی(علوم جدید)داشتند؟
پاسخ اجمالی
در ارتباط با پرسش مطرح شده باید گفت؛ در زمان پیامبر اسلام(ص) و در شبه جزیره عربستان افرادی که سواد خواندن و نوشتن داشتند اندک بودند،[1] چه رسد به متخصصان در علوم مختلف، و صحابه نیز بخشی از همین جامعه بودند. اما اسلام بر دانش آموزی تأکید فراوان داشت، و طبیعتاً مهم‌ترین دانشی که تمام افراد مسلمان باید از آن بهره‌مند باشند، دانش دینی بود، اما مسلمانان به تدریج در دیگر دانش‌ها به موفقیت‌های چشمگیری دست یافتند.

[1]. نک: بلاذری، أبو الحسن أحمد بن یحیى‏، فتوح البلدان، ص 452 – 456، بیروت، دار و مکتبة الهلال، 1988م.