کد سایت fa79203 کد بایگانی 96787 نمایه دادن آب به روزه‌داری که تقاضای آب دارد
طبقه بندی موضوعی گوناگون
خلاصه پرسش
اگر روزه‌داری فراموش کرده که روزه است و از کسی تقاضای آب کند، آیا فرد مقابلی که می‌داند او روزه است، می‌تواند به او آب دهد؟
پرسش
اگر روزه‌دار فراموش کند روزه است و از کسی تقاضای آب کند، آیا فرد مقابل که می‌داند وی روزه است، جایز است که به او آب دهد یا باید روزه او را به او یادآوری کند؟
پاسخ اجمالی
در فرض سؤال و با فرض اطمینان از آنکه طرف مقابل، روزه‌اش را فراموش کرده، یادآوری روزه لازم نیست و می‌تواند به او آب دهد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
یادآوری لازم نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
می‌تواند آب بدهد و لازم نیست یادآوری کند.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
خیر، لازم نیست تذکر دهد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
یادآوری کردن ضرورتی ندارد.
حضرت آیت الله مهدی هادوی تهرانی (دامت برکاته):
واجب نیست یاد آوری کند و می‌تواند به او آب دهد.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، شبیری زنجانی،  مکارم شیرازی، (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.