آیا اسلام می‌گوید که رابطه بین نامحرمان نباید بیش از حد ضرورت باشد؟
پرسش
سلام، آیا اسلام می‌گوید که رابطه بین نامحرمان نباید بیش از حد ضرورت باشد؟ این حد ضرورت را چه کسی تعیین می‌کند؟
پاسخ اجمالی
به لحاظ شرعی، چنین حدی برای رابطه زن و مرد نامحرم، وضع نشده است، بلکه گفت‌وگوی زن، با مرد نامحرم با حفظ حجاب اسلامی تا زمانی که این رابطه، موجب تحریک و لذت جنسی نباشد، مانعی ندارد.[1]
البته اقتضای حیا و اخلاق اسلامی آن است که روابط زن و مرد نامحرم تا حد ممکن کاهش یافته و تا ضرورتی ایجاب نکند، به آن اقدام نشود و روشن است که ملاک در تشخیص ضرورت در چنین مواردی، عرف جامعه است.[2]

[2]. جهت آگاهی بیشتر در این زمینه ر. ک: 33288 ( صدای زن و نامحرم ) و 3034 (حکم شنیدن صدای زن نامحرم).