آیا تمام نمازهای مستحبی را می‌توان مانند نوافل یومیه در حالت نشسته و دو برابر خواند؟
پرسش
در توضیح المسائل آمده است که برای خواندن نوافل در حالت نشسته بهتر است هر دو رکعت نشسته را یک رکعت ایستاده محسوب کنیم، آیا این مطلب فقط درباره نوافل یومیه است یا در مورد سایر نمازهای مستحبی صادق است؟ مثلاً آیا نماز غفیله در حال نشسته، بهتر است چهار رکعت خوانده شود؟
پاسخ اجمالی
نمازهای مستحبی را می‌توان به حالت نشسته خواند و این حکم اختصاص به نوافل یومیه ندارد؛ مثلاً اگر شخصی نماز غفیله را نشسته می‌خواند، بهتر است دو بار بخواند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اختصاص به نافله‌های یومیه ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
در هر نماز مستحبی است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
این مطلب درباره‌ی همه‌ی نمازهای مستحبی است و اختصاصی به نوافل ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
تفاوتی نمی‌کند.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
همۀ نمازهای مستحبی از جمله نماز غفیله را می‌توان نشسته خواند و بهتر آن است که در این صورت هر دو رکعت نشسته را به جای یک رکعت ایستاده حساب کند. پس اگر نماز غفیله را نشسته می‌خواند، دو بار بخواند.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.