حکم زنا در مسجد چیست؟
پرسش
حکم زنا در مسجد چیست؟
پاسخ اجمالی

زنا یکی از بزرگ ترین گناهان است که شروط تحقق و آثار آن را می توانید در سؤالات زیر ببینید:

سؤال 8243 (سایت: 8288) (چگونگی تحقق زنا)

سؤال 2688 (سایت: 2914) ( حکم زنا با زن شوهر دار)

سؤال 2569 (سایت: 2723) ( حکم اعمال منافى عفت - زنا و غیر آن-)

در شرع مقدس اسلام، مسجد دارای جایگاه و قداست ویژه ای است و نگهداشتن حرمت آن بر همگان واجب است، بدیهی است که انجام چنین گناهی در مسجد بر عقوبت دنیایی و اخروی این گناه می افزاید. در برخی از کتاب های فقهی در این باره چنین آمده است: "و من زنا فی حرم اللّه و حرم رسوله أو حرم أحد من الأئمّة، علیهم السّلام، کان علیه الحدّ للزّنا و التّعزیر لانتهاکه حرمة حرم اللّه و أولیائه. و کذلک إذا فعل شیئا یوجب الحدّ أو التّعزیر فی مسجد أو موضع عبادة، فإنّه یجب علیه مع الحدّ التّعزیر، و فیما یوجب التّعزیر تغلیظ العقوبة"؛ اگر کسى کارهایى را که موجب حد است در زمان هاى شریف انجام دهد (مانند شب جمعه، روز جمعه، روز عید غدیر، عید فطر، عید اضحى، ماه مبارک رمضان، یا روز مولد، یا روز مبعث، یا روز دحو الأرض یا در زمان هایى که باید در آنها محزون بود؛ مثل دهه محرم خصوصاً شب و روز عاشورا، یا در مکان هاى شریف؛ مانند مسجد الحرام، مسجد رسول (ص)، مسجد کوفه، یا یکى از مشاهد ائمه (ع)، یا در مسجد جامع)، در اختیار حاکم شرع است که علاوه بر حد، تعزیر را هم اضافه کند. [1]

[1] ر. ک: طوسی، محمد بن حسن، النهایة فی مجرد الفقه و الفتاوى، ج 1، ص 698، دار الکتاب العربی، بیروت، 1400.