آیا استماع آهنگ های غمگین حرام است؟
پرسش
آیا استماع آهنگ های غمگین حرام است؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

هر موسیقى که به نظر عرف موسیقى لهوى متناسب با مجالس عیش و نوش باشد، موسیقى حرام محسوب مى‏شود و فرقى نمى‏کند که موسیقى کلاسیک باشد یا غیر کلاسیک. تشخیص موضوع هم موکول به نظر عرفى مکلّف است و اگر موسیقى این‌گونه نباشد به‌خودى خود اشکال ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

کلیّه صداها و آهنگ هایى که مناسب مجالس لهو و فساد است حرام، و غیر آن حلال است. و تشخیص آن با مراجعه به اهل عرف، یعنى افراد فهمیده متدیّن، خواهد بود.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

اگر استماع آهنگ غمگین که معمولاً مناسب مجالس لهو لعب نیست، ضرری برای روح و روان نداشته باشد، بلامانع است.

نمایه های مرتبط:

راه شناسایی موسیقی حلال از حرام، 499 (سایت: 540) .

تشخیص مصداق موسیقی حلال از حرام، 3553 (سایت: 3807) .

ملاکهای تشخیص موسیقی حلال و حرام در غرب، 1690 (سایت: 1859) .

دلایل حرمت و حلیت موسیقی، 388 (سایت: 401) .