آیا طلاق تعلیقی صحیح است؟
پرسش
می خواهم در خصوص موضوع «طلاق» سؤالی از شما بپرسم:
آیا طلاق بسته به شرایط، منجز خواهد شد (به صورت تعلیقی)؟ بدین صورت که اگر شوهری به همسر خود بگوید: اگر شما دروغ بگویید، در آن صورت طلاق، به صورت اتوماتیک وار منجز خواهد شد. حال اگر این خانم برحسب اتفاق چنین کند، آیا طلاق محقق شده است؟لطفاً پاسخ دهید.
پاسخ اجمالی

یکی از شرایط صحت طلاق تنجیز یا عدم تعلیق در اجراء آن است. پس اگر بگوید «اگر زید بیاید تو مطلقه هستی»[1] یا بگوید «اگر آفتاب طلوع کند تو مطلقه هستی» طلاق صحیح نیست، بلى اگر تعلیق کند به چیزى که حاصل است، مثل این که بگوید «اگر فلان زن، زن من است، فهى طالق» ظاهراً صحیح است.[2]

[1] " ان جاء زید فانت طالق"

[2] إمام خمینی، نجاة العباد، ص387،موسسه نشر و تنظیم آثار امام خمینی،تهران،1409.