کد سایت fa86552 کد بایگانی 104059 نمایه عدم تشخیص وقت نماز صبح به جهت ابری بودن آسمان
طبقه بندی موضوعی زمان
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
در هوای ابری و یا غبارآلود که طلوع خورشید مشخص نیست، چگونه می‌توان قضا شدن نماز صبح را تشخیص داد؟
پرسش
چگونه می‌توان از قضا شدن نماز صبح در هوای بارانی و ابری که در آن به هیچ وجه آفتاب طی چندین ساعت بعد از اذان طلوع نمی‌کند مطلع شد؟ با تشکر.
پاسخ اجمالی
در هنگام غبار آلود بودن هوا یا ابری بودن آسمان همین که انسان به صورت معقول، این گمان را داشته باشد که هنوز آفتاب طلوع نکرده، می‌تواند نمازش را به نیت ادا بخواند و در صورت شک نیز می‌تواند نماز را به نیت ما فی‌الذمه(آن نمازی که بر عهده من است) بخواند.[1]
البته امروزه با توجه به وجود رسانه و امکاناتی همچون نرم‌افزارهای موبایل، اینترنت و... می‌توان از وقت دقیق نماز و قضا شدن آن اطلاع پیدا کرد و معیار بالا تنها برای افرادی است که به هر دلیل، امکان بهره گرفتن از این ابزارها را ندارند.

[1]. ر.ک: میرزاى قمّى، ابو القاسم، جامع الشتات فی أجوبة السؤالات، ج ‌1، ص 124، تهران، مؤسسه کیهان، چاپ اول، 1413ق.